Zakaj se cene sup desk tako razlikujejo?

sup cena

Veliko ljudi se pred nakupom same napihljive sup deske vpraša zakaj je tolikšna razlika v ceni nizkocenovne deske in kvalitetnejših desk. Na prvi pogled je marsikomu vse eno kako sup izgleda, pomembna mu je sama kvaliteta. Ob pogledu na sup je težko oceniti katera deska je boljša. Pri sami uporabi pa je zelo hitro jasno, da so kvalitetnejše deske tiste, ki so nekoliko dražje. Cenovno ugodnejše deske zadoščajo zgolj osnovnih standardom in osnovnemu testiranju. To pomeni, da se takšne deske izdelujejo količinsko in imajo krajšo življensko dobo.

Sami uporabniki to lahko zaznajo, ko je po 5 letih potrebno ponovno kupiti novo napihljivo desko, sa je stara preparela. Kvaitetnejše deske imajo notranji obroč sestavljen iz popolnoma drugačne strukture in iz drugačnih kvalitetnejših materialov, kar posledično pomeni, da bodo takšne napihljive deske imele tudi daljšo življensko dobo.

Kako pa je možno preveriti samo kvaliteto?

Vsi proizvajalci in trgovci imajo pri prodaji svojih izdelkov možnost prikaza različnih profilnih vzorcev. Sami profilni vzorci nam prikažejo samo sestavo, tako da si lahko že s tem pomagamo različiti kvalitetnejšo desko. Ne potrebujete biti ravno poznavalci desk, vse kar je nujno je, da opazite razliko vlakenj, ki sestavljajo desko. V kolikor v samem supu ni vlakenj se je potrebno zavedati, da bodo takšni supi manj obstojni.

Sup cena torej varira na podlagi kvalitete. V kolikor želite kvalitetnejšo desko, bo za nji potrebno odšteti nekoliko več denarja, kot za tisto, ki ji boste po dobri 5 letih lahko vrgli v smeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *